Forlenger samarbeidet med Henning Kraggerud

Den internasjonalt anerkjente virtuose fiolinisten, Henning Kraggerud, har vært kunstnerisk leder for NOSO Kammerorkesteret siden 2012. Nylig ble avtalen forlenget med tre nye år og begge parter er strålende fornøyde.

- Jeg kan ikke tenke meg noen som kunnet passet bedre. – Brynjar Lien Schulerud, konsertmester NOSO

Yes! fra orkesteret
- Musikerne i orkesteret er veldig fornøyde, forteller fiolinist og konsertmester, Brynjar Lien Schulerud. Ingen hadde motforestillinger mot å forlenge, det var ikke behov for lange diskusjoner, det var bare Yes! fra alle.

Orkesteret liker godt måten Kraggerud arbeider på.
- Henning har en helt unik måte å jobbe på, det er alltid positivt fokus! Henning søker alltid etter hvor inspirert, hvor ekstremt og hvor fantastisk vi kan få det. Han brenner veldig for det han gjør – og han har en voldsom glød som smitter over på orkesteret, forteller konsertmester Schulerud. - Jeg kan ikke tenke meg noen som kunnet passet bedre, sier han.

Mer dybde
- Dette er kjempeflott og jeg gleder meg til å fortsette samarbeidet videre, sier Kraggerud. Helt siden jeg sa ja til å være kunstnerisk leder her, har jeg opplevd dette som spesielt givende. Før var jeg mest solist og reiste fra orkester til orkester, det var spennende men kunne også være overfladisk og hektisk. Etter at jeg fikk ansvaret for NOSO Kammerorkesteret, har jeg fått en unik mulighet til å jobbe med samme gruppe mennesker over tid, både som leder og solist, og det gir en helt annen dybde, forteller stjernefiolinsten.

Manager for Kraggerud, Kjell Wernøe, sier dette om det videre samarbeidet: - Da jeg i august 2011 inngikk avtale med NOSO om Henning Kraggerud som ny kunstnerisk og spillende leder for kammerorkesteret, var en av målsettingene Hennings ansvar for den strategisk, langsiktige utviklingen av ensemblet. Resultatene viste seg raskt, og at det var uten tvil et riktig valg, noe som forlengelse av avtalen viser, sier han.

Imponert over musikerne:
- Motivasjonen deres er ekstremt høy, og det er virkelig en stor villighet til å jobbe hardt for å hele tiden utvikle seg, sier Kraggerud. Det setter jeg pris på – og når vi får til så gode resultater blir både jeg og musikerne glade – vi har en felles «drive» som er helt unik, forteller en oppglødd Kraggerud.

Han kan røpe av arbeidet med NOSO Kammerorkesteret har gjort seg bemerket også på hjemmebane. - Kona mi pleier å si, at «du blir alltid så godt humør når du skal opp og jobbe i Tromsø», og det stemmer godt!

Stort nettverk
Henning Kraggerud er en meget ettertraktet solist, og har flere ganger spilt på the Proms, sist med BBC Symphony Orchestra. Han spiller over hele verden og har en svært fullbooket kalender. Han har opparbeidet seg et stort, internasjonalt nettverk. Kraggerud er også aktiv i programmeringen av hvilke konserter som skal spilles og hvilke gjester som skal inviteres. – Da bruker jeg aktivt mitt nettverk, for å få til spennende og inspirerende konstellasjoner, forteller Kraggerud.

Schulerud bekrefter dette. - Nettverket hans er utrolig bra, og det hjelper oss å få kontakt med andre gode solister og ledere.

Orkester i verdensklasse
Kraggerud er ikke sikker på om alle i Tromsø er klar over at de har et orkester i verdensklasse i sin egen by. - Jeg må si at NOSO Kammerorkesteret er i det aller øverste toppskiktet av orkestre, de er virkelig dyktige, så hele nord-regionen bør være naturlige supportere og stolte av sitt utrolige orkester.

Folk jeg snakker med rundt om i verden blir ofte fjetret av kvaliteten når jeg gir dem innspillingene våre – både i Australia, Amerika og Asia – det er gøy, sier en stolt kunstnerisk leder.