Sommernachspiel i Bodøsjøen 2019

Storslått utendørskonsert

Se datoer og billetter

For tredje gang er Arktisk Filharmoni med når Nordland Musikkfestuke inviterer til storslått avslutningskonsert utendørs. Denne gangen spilles konserten i Bodøsjøen, der vi startet festen i 2017.

Nå kan vi på mange måter si at vi har skapt en ny tradisjon, og avslutter Musikkfestuka 2019 med et smell! Tradisjonen tro spiller vi noen av de mest kjente og kjære klassiske stykkene, sammen med bl.a. Bodø Domkor, og det hele avsluttes selvfølgelig med et heidundrende fyrverkeri!

– Det var en glede å se så mange mennesker finne veien til en utendørs klassisk konsert i 2017. Grunnet byggingen av Jektefartsmuseet ble fjorårets avslutningskonsert flyttet til Breivika, og så inn i Stormen. Når vi nå er tilbake der vi startet håper vi mange har lyst til å avslutte festivalen sammen med oss foran den splitter nye jektefartsmuseet, sier festivaldirektør André Wallann Larsen.

Første gang Sommernachspiel ble arrangert ble festkonserten dirigert av Øystein Jæger, mens Peter Szilvay fikk æren av å svinge taktstokken i Stormen konserthus i 2018. Når Sommernachspiel vender tilbake til Bodøsjøen er det Cathrine Winnes som leder orkesteret. – Det er svært gledelig at vi får en av Norges mest spennende dirigenter for tiden, Cathrine Winnes, til å lede orkesteret denne kvelden, sier Programsjef Catharina Roos Bilsbak i Arktisk Filharmoni

For øyeblikket er Winnes kunstnerisk leder og sjefdirigent for Blåsarsymfonikerna i Stockholm. Fra 2013-2017 hadde hun tilsvarende posisjon i Östgöta Blåsarsymfoniker.

Winnes har dirigert en rekke av de store symfoniorkestrene i Norden, slik som Oslo-Filharmonien og de øvrige norske symfoniorkestrene, Sveriges Radios Symfoniorkester, symfoniorkestrene i Norrköping, Malmö, Hälsingborg, Gävle og Odense, og gjorde sin debut med Kungliga Filharmonikerna høsten 2017. Winnes har også dirigert ved den Kungliga Operan i Stockholm og den ved Estiske Nasjonale Opera, og i høst dirigerte hun «Phantom of the Opera» ved Göteborgs Operaen og «Flaggermusen» på Wermland Opera.