Händel, Vivaldi og Telemann

med internasjonal stjernesolist

Se datoer og billetter

Nå kommer den italienske barokk- mesteren Fabio Biondi til Tromsø for å lede – og spille sammen med – Arktisk Filharmonis kammerorkester.

Vi har mange elskere av barokk- musikk blant vårt publikum, og her er en virkelig godbit. Verker fra kjente og kjære komponister fra senbarokken, spilt av vårt eget kammerorkester med gjesteleder og solist Fabio Biondi.

Biondi må sies å ha en svært spesiell bakgrunn som fiolinist. Faktisk var han blitt 11 år da han første gang rørte en fiolin, og allerede året etter spilte han konsert med Italias radioorkester (RAI).

Som 16-åring fremførte han Johann Sebastian Bachs fiolinkonserter i Musikverein i Wien. Siden har han spilt med en rekke barokkensembler, som La Capella Reial, Musica Antiqua Wien, Seminario Musicale, La Chapelle Royale og Les Musiciens du Louvre.

Foto: Foto: Marius Fiskum
Kammerorkesteret Foto: Marius Fiskum
Fabio Biondi er i sannhet en ufattelig virtuos i vår tid – musikknettstedet Bachtrack

I 1990 grunnla han Europa Galante, et italiensk ensemble som spesial- iserer seg på barokkmusikk, som han siden grunnleggelsen har vært leder for. Fra 2015 har Biondi vært sjefdirigent for Orquestra de la Comunitat Valenciana i Valencia.

Denne kvelden blir det utvalgte verker fra komponistene Händel, Sammartini, Nardini, Vivaldi, Telemann og Pugnani, altså spilt og ledet av en av Europas største kjennere av barokkmusikk.

Inngår i abonnementsseriene Total, Piccolo og Ny & Nysgjerrig.